17-05-07

Sleeping Beauty
"Sleeping Beauty, in 1890 gecreëerd in Sint-Petersburg in nauwe samenwerking met componist Tsjaikovski, blijft een fascinerend en complex ballet. De productie van Marcia Haydée en Pablo Nunez combineert spectaculaire dansscènes met prachtige decors en kostuums.
Het Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera begeleidt de voorstellingen van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen live. Het belooft een unieke belevenis te worden."


Het verhaal van de schone slaapster of doornroosje kennen we allemaal. Of je zag de disneyfilm (ik niet), of je kende het uit een sprookjesboek, of je luisterde naar de vertelde sprookjes op cassette (dàt deed ik vaak). In ieder geval had ik voor mezelf al een beeld gemaakt van de feeën (incl. de slechte) en van doornroosje en haar prins. Maar Sleeping Beauty heeft mijn doornroosje zeker niet vertroebeld. Dit toch wel zeer klassieke ballet heeft me alweer enorm verrast. Niet alleen door hun dansen, maar natuurlijk ook door de prachtige mise-en-scène, de combinatie van décors, costuums en belichting ! De muziek van Tsajkowski maakt heel deze voorstelling compleet. Steeds weer ben ik verwonderd hoe mooi en hoe juist hij weet te componeren voor balletvoorstellingen. De andere klassieker die ik toch ooit eens wil zien is natuurlijk het zwanenmeer. Maar voorlopig blijf ik in de sferen van Sleeping Beauty: roze rozen, een harlekijn, een sympathieke slechte 'fee' in prachtig zwart, grootste bals, voorzichtig felle kleuren, hofdames en andere sprookjesfiguren, ...

meer lezen: http://www.koninklijkballetvanvlaanderen.be/Site/seizoensb.htm


Geen opmerkingen:

Een reactie posten