09-06-11

mijn nieuwe toekomstige hobby

Ik hou wel van stofjes, een kleurig gordijntje, slingers bij een verjaardag, eens nieuwe slopen of een nieuwe handtas, in mijn dromen een rokje of kleedje voor mezelf en eentje voor mijn speeldochter, ... Ja geduld is nodig, maar enthousiasme nog meer. Dus na meer dan een jaar gekriebel en gepeins heb ik de knoop doorgehakt, gedaan met naald en draad of vlieseline. Ik wil en zal mijn eigen stiksels creëren. Ik weet het, stikken, naaien, eigen creaties, ... het is populairder dan ooit. Ik zag dit jaar dan ook tal van verenigingen of groepjes opduiken die samenkomen om te stikken, ideeën uit te wisselen, stoffen te ruilen etc.
Een ervan is Koeture Lokale die samenkomt in mijn buurtcentrum. Maar in datzelfde buurtcentrum komen ook af en toe de dames van De IJverige Wijven langs. Eens langsgaan bij die groepen, dat is voor later.
Eerst heb ik me ingeschreven bij het cvo Kisp voor de cursus initiatie naaien. Misschien een vrij klassieke opleiding, ik weet het niet goed, maar ik denk dat ik zo wel een goede basis zal krijgen, en dat is toch de bedoeling.
Ik weet wat gedaan vanaf september op maandag namiddag! Jes!

Natuurlijk moet ik ook nog een naaimachine kopen en bijhorende accessoires, leuke en niet te dure stoffenwinkels spotten etc, maar ik reken op de hulp van mijn ervaren stik/naai vrienden en kennissen !

U weze gewaarschuwd, kom op met die tips :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten